A man decides to buy a nice goat. He pays $60 for it, and he is very content with this strong animal. After a year, the value of the goat has increased to $70 and he decides to sell the goat. But already a few days later he regrets his decision to sell the beautiful goat, and he buys it again. Unfortunately he has to pay $80 to get it back, so he loses $10. After another year of owning the goat, he finally decides to sell the goat for $90. What is the overall profit the man makes?

He makes a $10 from the goat but then he sells the horse, so its either a $90 profit on the horse or a $90 minus what he spent on the horse otherwise altogether it is an overall $20 profit.

It never says how much he bought the horse for…the farmer could’ve lost money.

$80

Hashi you are today’s winner!

The man makes an overall profit of $10 + $10 = $20. In the first trade, the man buys the goat for $60 and sells it again for $70, so he makes a profit of $10. In the second trade, the man buys the goat for $80 and sells it again for $90, so he again makes a profit of $10.

Sorry Gabriel for my inconsistency and the confusion it caused. It was all goat trading.

NOTHING!!! Cause he lost $10 than earned $10. With this pattern, he probably could’ve sold it later and profited $10 for it though…

he bought for 60 and sold at 70 = 70-60=10

then he bought at 80 and sold at 90 = 90-80 = 10

So he made overall profit of 20.

If he had not sold and re-bought he would have made a profit of 30.